Kyoshin Jiu-Jitsu Club Diksmuide

Click here to edit subtitle

Kyoshin leden in de Dojo...

Pre-Miniemtjes (Kleuter Jitsu) 4 tot 5 jaar
Onze kleinste leden vanaf 4 en 5 jaar leren alles spelenderwijs. Er word veel aandacht besteed aan discipline, beleefdheid, evenwicht, durf, sociale omgang, enz... Dus naast techniek in zelfverdediging ook tal van andere verschillende vaardigheden. Telkens een les vol leuke spelletjes en technieken.
Pre-Miniemtjes volgen een kindvriendelijk programma waarbij rode streepjes kunnnen verdient worden. Bij het overgaan naar de Miniemtjes nemen zij de reeds behaalde streepjes mee. 
Miniemtjes 6 tot 7 jaar
Miniemtjes trainen elke week samen met de
Pre-Miniemtjes waar zij een voorbeeld zijn voor hun jongste mede leerlingen. Af en toe per gelegenheid trainen zij ook eens samen met de groep van Kadetjes en Juniors. Dit zorgt ervoor dat zij kennis en vriendjes maken bij de andere groep. Zij maken ook eens kennis met de manier van les geven bij de Juniors en dit motiveert om steeds hun best te doen. Het is een goede voorbereiding voor wanneer zij naar de volgende groep zullen gaan.
Miniemtjes volgen hetzelfde kindvriendelijk programma waarbij zij eveneens rode streepjes kunnen verdienen.
Bij het overgaan naar de Kadetjes nemen zij de reeds behaalde streepjes mee. 
Kadetjes 8 tot 9 jaar

De Kadetjes trainen vaak ook nog eens spelenderwijs zoals bij de Pre-Miniemtjes en de Miniemtjes al proberen wij toch reeds het serieuzere werk aan te leren. Verantwoordelijkheid is hierbij een belangrijk thema dat als een rode draad door de lessen heen loopt.

Kadetjes trainen soms bij gelegenheid samen met Miniemtjes; zij leren verantwoordelijk te zijn en te zorgen voor jongere leden. Elkaar helpen is de boodschap.

De Kadetjes trainen soms ook eens samen met de Seniors. Op die manier leren zij dat spelen niet altijd toepasselijk is en dat zij ook reeds stappen moeten zetten om zich volwassen te gedragen. Eveneens een goede voorbereiding om aan te sluiten bij de Seniors en volwassenen.

Kadetjes volgen een programma bijna gelijk aan dat van de Seniors maar met dat verschil dat zij ook tussen graden hebben zoals bvb wit-geel of geel-oranje. Zo hebben zij extra motivatie momenten tijdens hun Jiu-Jitsu carrière.

Juniors 10 tot 13 jaar

De Juniors trainen vaak ook nog eens spelenderwijs zoals bij de Pre-Miniemtjes en de Miniemtjes al proberen wij toch reeds het serieuzere werk aan te leren. Verantwoordelijkheid is hierbij een belangrijk thema dat als een rode draad door de lessen heen loopt.

Juniors trainen soms bij gelegenheid samen met Miniemtjes; zij leren verantwoordelijk te zijn en te zorgen voor jongere leden. Elkaar helpen is de boodschap.

De Juniors trainen soms ook eens samen met de Seniors. Op die manier leren zij dat spelen niet altijd toepasselijk is en dat zij ook reeds stappen moeten zetten om zich volwassen te gedragen. Eveneens een goede voorbereiding om aan te sluiten bij de Seniors en volwassenen.

Juniors volgen een programma bijna gelijk aan dat van de Seniors maar met dat verschil dat zij ook tussen graden hebben zoals bvb wit-geel of geel-oranje. Zo hebben zij extra motivatie momenten tijdens hun Jiu-Jitsu carrière.
Seniors 14 tot 39 jaar

Seniors leren tijdens de lessen technieken om zichzelf te kunnen verdedigen op elke denkbare situaties.

De lessen probeer ik zo afwisselend mogelijk te geven. Elke les is er opnieuw iets anders. Ook de opwarming verloopt elke les anders. de basis opwarmingsoefeningen komen wel telkens terug maar aansluitende oefeningen verschillen telkens. Dit houd de lessen boeiend.

Op het ene moment word er een tof spel bedacht om op te warmen samen met de Juniors terwijl op andere momenten er hard word gewerkt aan de fysiek.

Seniors volgen een volwaard Jiu-Jitsu programma waar stap per stap alle technieken aan bod komen die je nodig hebt. Elk lid traint zijn programma op eigen tempo.

Na het slagen van het examen behaald een Senior de volle Kyu-Graad. De graden gaan van Witte gordel tot Bruine gordel.

Daarna kan men zich voorbereiden om een Jiu-Jitsuka te worden die de Zwarte gordel 1 Dan fier mag dragen.

Masters +40 jaar
Onze Masters volgen hetzelfde programma en de zelfde technieken als de Seniors maar kunnen als ze dat willen hun examen in 2 stappen ondergaan.